Yemek tarifleri dışında ,yemek ile ilgili herşey burada!



NOT:Burada yer alan fotoğrafların ve yazıların hiçbiri alıntı değildir.Hepsi bana aittir.

9 Kasım 2010 Salı

1.Yemeğe giriş








Bismillahirrahmanirrahim


Yemek pişirmek bir sanattır,dolayısıyla iyi yemek pişirmek için sabırlı olmak ve bu işe zaman,emek harcamak gerekir.Tabi yetenekli olmayı da unutmamak lazım.




Yemek yapmaya yeni başlayanlar için,tariflere harfiyen uyarak pişirmelerini tavsiye ederim.Çünkü yemek yapmak kimya bilimi ile alakaklıdır;kıvamında ve lezzetli bir yemek,malzemelerinin belli oranda karışımından oluşur.Bu oranı zamanla yemek yaptıkça öğrenirsiniz ve sonrasında göz kararı yemek yapabilirsiniz ama başlangıç için tarifine uygun yemek pişirilmelidir.




Tabi burada geleceğin yemek pişirme usulleri olarak ileride yaygınlaşacağını düşündüğüm moleküler gastronomiden de bahsetmeden edemeyeceğim.Sözlük anlamı olarak moleküler gastronomi yemek pişirilmesi sırasında başından sonuna kadar her aşamada oluşan fiziksel ve kimyasal değişimlerin bilimsel gerçeklerle araştırılmasıdır.Örneğin kek pişirirken yumurtayı çırptığımız kabın plastik,cam veya metal olmasının kekin kabarmasına olan etkileri veya yumurta kullanmadan sadece su ve çikolata ile mus yapılabilmesi gibi çok çeşitli konularda bilimsel araştırmalar ve deneyler ile enfes lezzetlere ulaşmak amaçtır.


Gelecekte yiyeceğimiz yemekler ve pişirme yöntemleri çok farklı olacak gibi gözüküyor.Ama biz şimdilik geleneksel yöntemlerle yemek yapmaya devam edeceğiz.


(Bu arada moleküler gastronomi üzerine araştırmalarıma devam edeceğim ve öğrendiklerimi burada sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.)