Yemek tarifleri dışında ,yemek ile ilgili herşey burada!



NOT:Burada yer alan fotoğrafların ve yazıların hiçbiri alıntı değildir.Hepsi bana aittir.

17 Kasım 2010 Çarşamba

2.Yemek pişirme öntemleri

Buğulama
Yemeğin su buharında pişirilmesidir.Türk mutfağında pek kullanılmaz.Özellikle sebzeler bu yolla pişirildiğinde besin değerini kaybetmez.

Düdüklü tencerede pişirme
Yemeğin kısa sürede pişirilmesi için kullanılır.Bakliyatlar,et,tavuk rahatlıkla pişirilebilir.

Flambe
Misafirin yanında hazırlanan alevli yemel ya da tatlıdır.Kızgın tavaya alkol dökülerek,tava alevlendirilir.

Haşlama
Yemeğin sıcak suda pişirilmesidir.Haşlanmış yemekler kızartma ve fırınlamaya göre daha hafiftir.

Izgara yapma
Yemeklerin ateş üzerindeki bir ızgarada pişirilmesidir.Özellikle etlerde tercih edilir.Yiyeceklerin ızgara yapılırken yanmamasına özen göstermek gerekir.

Kavurma (soteleme)
Yemeklerin yüksek sıcaklıkta ve az yağda pişirilmesidir.

Kızartma
Yemeklerin kızgın yağın içinde pişirilmesidir.Kızartılan yemekler lezzetlidir fakat sağlıklı değildir.

Tandır
Yere çukur kazılarak yapılan fırınlarda pişirme yöntemidir.Genellikle soğuk bölgelerdeki köylerde yapılır.

Tütsüleme
Yemeklerin duman altında hazırlanmasıdır.En çok et ve balık da uygulanır.